Storytelling: op excursie

Storytelling: op excursie

Soms moet je even met iets anders bezig zijn om jezelf weer te ontdekken.

Ja, klopt. Ik moest die zin ook twee keer lezen voor ik hem begreep. Terwijl ik hem zelf bedacht heb. Stom hè?

Dus om het je gemakkelijk te maken:

‘Soms moet je even met iets anders bezig zijn om jezelf weer te ontdekken.’

Even niet bezig met het binnenhalen van een volgende opdracht. Even niet bezig met het imago van je bedrijf, maar gewoon even iets anders doen.

Een uitstapje dus

Het is zomaar een gedachte. Maar wel een die mij de laatste weken weer stevig terug in mijn zadel heeft gezet. Want ik ben nu echt met iets gaafs bezig. Iets waar ik me de komende tijd helemaal in ga uitleven. Werk, dat niet voelt als werk. Noem het een uit de hand gelopen hobby, noem het een roeping, maar het werkt voor mij.

Maar wat dan?
Ik ga er nog niet teveel over zeggen, want ik heb nog geen idee welke kant het opgaat. Maar het helpt me om op een andere manier tegen tekst en taal aan te kijken. Niet vanuit de commercie, niet met SEO in mijn achterhoofd. Nee, gewoon omdat ik de verhalen die in mezelf zitten eens op papier wil (nee, MOET!) zetten. En terwijl ik dat doe, denk ik ineens:

Blijkbaar moet je soms met iets anders bezig zijn om jezelf weer te ontdekken.

Wie ben ik nou écht?
Want hoe meer ik graaf in mijn eigen hoofd, hart en verbeelding, hoe meer ik merk dat dit de teksten zijn, die laten zien wie ik écht ben. Ze vertellen waar ik vandaan kom, wat ik doe en waarom ik dat zo verschrikkelijk gaaf vind.

Dát is storytelling!
Dit is voor mij de basis van storytelling. Geen gladde marketingtruc. Geen praatje voor de bühne,  maar een echt en oprecht verhaal. En dat gun ik jou ook. Kijk eens niet met die commerciële blik naar je bedrijf, maar ga eens terug naar het moment, dat het voor jou begon. Kun je het gevoel nog oproepen dat je toen had? Diep in je onderbuik?

Dat gevoel. Daar zit je verhaal. Jouw story. Laat dat verhaal de basis zijn voor je communicatie.

Ik merk dat ik moet blijven vertrouwen op dat gevoel. En daarvanuit te blijven werken. Dan ben ik op mijn sterkst. En dan komen die volgende opdrachten vanzelf.

En jij? Lukt het jou om dat gevoel goed onder woorden te krijgen? Ja? Helemaal goed.

Vind je het lastig? Dan help ik je graag!