Mijn verhaal

© Fotografie Joop Luimes_5085 FINAL_bewerkt

Martijn Juffer

Mijn naam is Martijn Juffer. Ik woon in Nunspeet en heb een passie voor taal en communicatie. En dat is bijzonder, maar eigenlijk ook heel logisch.

 

Bijzonder? Ja best wel bijzonder. Want ik ben opgegroeid in een huis zonder telefoon. Een huis waarin communicatie vaak net even anders ging.  

 

Als oudste zoon van dove ouders merkte ik, dat er toch heel veel manieren zijn om je boodschap over te brengen. Met gebaren en liplezen bijvoorbeeld. Mijn moeder schreef brieven naar haar ouders, die aan de andere kant van het land woonden. Het duurde soms meer dan een week voordat ze antwoord kreeg op een vraag.

Er is altijd een andere manier

Mijn thuissituatie maakte me snel creatief met communicatie. Mijn ouders redden zich gelukkig prima, maar toch kwam het regelmatig voor dat ik boodschappen van anderen voor hen moest ‘vertalen.’ Dit betekende vaak dat ik lange verhalen samenvatte tot de kern. Of dat ik een andere manier zocht om de boodschap over te brengen. Het is me letterlijk met de paplepel ingegoten.

Beter Verhaal Communicatie: het échte verhaal

In mijn jaren als communicatieadviseur bij Rabobank heb ik veel profijt gehad van mijn creativiteit, mijn vermogen om tot de kern te komen en mijn schrijfvaardigheid. Bij Beter Verhaal voeg ik daar nog één ding aan toe: echtheid. Want echte, pure verhalen worden verteld en doorverteld. Dat zijn de verhalen die blijven hangen.

Tijd voor jouw verhaal

Na 20 jaar in loondienst -waarvan meer dan de helft in het prachtige communicatievak- ben ik in 2019 gestart met Beter Verhaal Communicatie. Een spannende stap, maar het geeft me de kans om me te richten op wat ik het liefste doe: het overbrengen van een boodschap en het vertellen van échte verhalen. Mag ik je helpen met jouw verhaal?