Gewoon opnieuw

Gewoon opnieuw

De afgelopen weken maakte ik iets bijzonders mee: Ik volgde een training. Met tien andere communicatieprofessionals. In één ruimte.

Vier maanden geleden had je me voor gek verklaard als je de eerste alinea gelezen had. Want alles kon nog. Alles mocht nog. En dus deden we alles. Het oude normaal was nog het gewone normaal.

En nu?

Nu klinkt deze mededeling volkomen logisch. Want wat is er nog gewoon? Tijdens de intelligente lockdown waren dit soort bijeenkomsten ondenkbaar. Maar het kan dus weer. Het mag dus weer. En dus deed ik het. En man, wat heb ik het gemist.

Communicatieadvies Tekstschrijver storytelling

Ik help je graag met de communicatie van je bedrijf

Even een korte flashback:

Weet je nog? Vier maanden geleden? Je wist niet eens wat een intelligente lockdown was. We hadden gewoon zin in het EK voetbal en de Olympische Spelen. Zorgmedewerkers werkten gewoon heel hard, maar dat had nog niet iedereen door. Sterker nog: iedereen had nog gewoon een vitaal beroep. Want je was gewoon onmisbaar, toch?

Zelf was ik gewoon een startende ondernemer en de wereld lachte me toe. Ik ontmoette veel nieuwe mensen en langzaam maar zeker groeide mijn klantenkring. De groei zat er gewoon lekker in.

Tot corona.

Het was net of Tika (voor de jongeren onder ons: de dochter van Tita Tovenaar uit een hele oude kinderserie) in haar handen had geklapt en de wereld stilzette. Landen gingen op slot. Bedrijven ook. IC’s raakten steeds voller en coronapatiënten overleden in alle eenzaamheid. Een crisis zoals we nog nooit hadden meegemaakt. Niets was meer gewoon.

Gelukkig lijkt in Nederland het ergste achter de rug. Vandaag meldde het RIVM voor het eerst sinds de uitbraak 0 sterfgevallen. Europa komt langzaam maar zeker weer op gang. Je kunt weer op vakantie of een biertje drinken op het terras. Er wordt zelfs weer gevoetbald en we keren terug naar onze werkplek. Wel op anderhalve meter. Want dat vinden we inmiddels heel gewoon.

En ik?

Ik begin eigenlijk weer gewoon opnieuw. Met nog meer energie dan vorig jaar. Omdat ik weet wat ik de afgelopen maanden gemist heb.

Ik heb superveel zin om jouw teksten te (her)schrijven, jouw verhaal te vertellen of de communicatie binnen je bedrijf of organisatie te verbeteren. Zodat je medewerkers efficiënter gaan werken, je meer klanten binnenhaalt en je je gewoon kunt richten op de dingen waar jij goed in bent.

Kan ik je helpen met jouw herstart? Ik hoor graag van je!