Bidden in een busje

Bidden in een busje

Het is alweer een paar maanden geleden, maar het beeld is me al die tijd bijgebleven. Ik had mijn auto geparkeerd voor een klantafspraak en liep over de parkeerplaats naar de ingang. Op de oprit passeerde ik een busje van een pakketbezorger, dat daar stilstond. Op het eerste gezicht niets bijzonders.

En toch zette dit busje me aan het denken…

Niet om het busje zelf, maar om wat ik door de openstaande achterdeuren zag. In het busje, midden tussen de pakketjes van Bol.com, Ali Express en Amazon, lag een Perzisch tapijtje. En op dat tapijtje lag een jonge moslim geknield met zijn gezicht naar het oosten. Het fascineerde me. Deze jongen deed wat hij belangrijk vond. En ook al waren de omstandigheden niet ideaal, hij vond een manier om te bidden.

Er is altijd een manier
Ik denk zelf ook graag in oplossingen. Ook als het even tegenzit of als het moeilijker is dan ik dacht. Omdat ik weet, dat er altijd een manier is. Linksom of rechtsom. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook in communicatie. Want met communicatie wil je iemand bereiken, bijvoorbeeld om je product te kopen. Of iemand in beweging krijgen. Om een mondkapje te dragen of om anderhalve meter afstand te houden.

Goed advies helpt je om effectief te communiceren.

Communicatie hangt van veel factoren af
Hoe je dat doet? Dat hangt van een heleboel dingen af. Bijvoorbeeld van je rol ten opzichte van de ander. Als ouder kun je makkelijk tegen je kind zeggen: ‘Ruim je kamer eens op.’ Zeg je dat op dezelfde manier tegen je buurman, dan krijg je waarschijnlijk een heel ander resultaat.

En zo spelen er nog tientallen belangrijke factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan de timing, de media die je gebruikt en de toon waarop je communiceert. Dat hele samenspel van factoren bepaalt of je verhaal overkomt. En of jij uiteindelijk je doel bereikt.

Communicatieadvies
Eén ding heb ik de afgelopen jaren zeker ervaren: dé manier om iemand te bereiken bestaat niet. Maar er is altijd een oplossing. En ik help je graag om de meest effectieve oplossing voor je te vinden.

‘Dé manier om iemand te bereiken bestaat niet.’ Het klinkt misschien allemaal een beetje als een open deur. Maar het is net zoals met dat busje: soms zie je door een open deur de meest fascinerende dingen.