Juist Nu

Juist Nu

‘Juist Nu.’ Hoe vaak heb jij die twee woorden de afgelopen weken al gehoord of gelezen? Ik inmiddels al bijna net zo vaak als ‘Hou Vol,’ ‘Stay Safe’ en ‘Anderhalvemetersamenleving.’ En als je erop let, zie en hoor je het overal. Het zijn interessante tijden voor taalliefhebbers. En niet alleen voor taalliefhebbers.

Bij een crisis hoort communicatie
Het klinkt misschien vreemd, maar voor communicatiespecialisten is een crisis geweldig. Want bij een crisis hoort crisiscommunicatie. Ik vind dat een van de mooiste onderdelen in het vak. De situatie is onoverzichtelijk, de toekomst onzeker en iedereen zit bovenop het nieuws. Iedereen wil NU een antwoord op de vragen van morgen. Probeer dan je hoofd maar eens koel te houden. En de vaak  ingewikkelde onderwerpen ook nog eens simpel uit te leggen.

Topsport
Op veel communicatieafdelingen, en zeker in de zorg en bij de overheid, is het op dit moment alle hens aan dek. Juist nu vraagt de situatie om creativiteit, improvisatie en vakmanschap. Juist nu is het tijd om te knallen. En juist nu sta ik aan de zijlijn.

Zijlijn
Ik heb de afgelopen weken wel eens gebaald.  Dat ik juist nu, in de grootste crisis die mijn generatie ooit heeft gekend, geen wezenlijke bijdrage kan leveren. Want natuurlijk is het heel interessant om te zien welke nieuwe woorden en begrippen er ontstaan. En hoe de overheid de boodschap brengt. Maar het liefst ga ik vol aan de bak.

Dus zoek je (tijdelijk) versterking van je communicatieafdeling? Vind je het lastig om juist nu je boodschap onder woorden te brengen? Of ken je iemand die daarmee worstelt? Neem dan eens contact op. Want ik ben beschikbaar. JUIST NU!